Boba – praskací perly plné ovocné šťávy

 
Novému světovému trendu molekulární mixologie vděčíme mimo jiné za vznik molekulárního ovocného kaviáru, kterému se říká „boba“. Popping boba nejsou jen velmi chutné, ale také zábavné a osvěžující. Ve světě je ovocný kaviár využíván již delší dobu. V České republice jej donedávna kuchaři a barmani vyráběli ručně pomocí molekulární gastronomie, ale tato metoda je velmi pracná, nákladná a časově náročná. Namísto složitého procesu molekulární spherifikace si dnes můžete objednat hotové Boba přímo z našeho e-shopu.

V podobné formě se u nás využívají Ve stejné formě se po celém světě využívají do populárních nápojů zvaných Bubble Tea. Praskací kuličky jsou dále vhodné do alkoholických i nealkoholických drinků, do teplých i studených nápojů, do milkshaků, zmrzlin a jako ozdoba dezertů.

Obal je tvořen mořskou řasou (agar-agar) a uvnitř kuličky se nachází lahodná ovocná šťáva. Boba kuličky jsou nealkoholické a vhodné pro všechny věkové kategorie.

Balení vydrží otevřené až 1 měsíc.

Můžete si vybrat z nejrůznějších příchutí, např. jahoda, pomeranč, liči, maracuja, třešeň, jablko a kiwi.

Balení o váze 3,2 kg obsahuje zhruba 107 porcí, v přepočtu stojí 1 porce kuliček cca 5 Kč.
Více informací najdete ZDE
 

Historie

Myšlenka vytvořit praskací kuličky se zrodila v 80. letech 20. století na ostrově Tchaj-wan. Proč se jim říká Boba? Těmto praskacím perlám s ovocnou šťávou se v Asii neřekne jinak než boba. Slovo "boba" má na Tchaj-wanu ještě jeden význam, slangově se tak nazývají "bradavky".

Již po deseti letech své existence se v Asii staly velice oblíbenými a trend se šířil dál po světě. Nejprve se objevily v Kanadě a Austrálii, později v Severní Americe a přes Velkou Británii se dostaly až do Evropy. Dnes se jim dostává velké obliby i v České republice a na Slovensku!